Het favoriete recept van de familie Matimbor!
Zijn jullie al nieuwschierig geworden naar mijn favoriete recept?? Het enige nadeel is nu wel dat ik het elke week moet maken voor mijn mannen... :-)
Dit recept is voor ongeveer 4 personen.
We hebben nodig:
- 4 uien (rode of witte)
- 500 gr. kipfilet
- 2 à 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels koriander gemalen
- 50 ml azijn
- 1 komkommer
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepeltje sambal (manis of badjak)
- witte rijst (voor 4 personen)
- 5 eetlepels ketjap (ongeveer)
- 50 gram bakboter
1. Eerst zet je de azijn met 2 eetlepels suiker in een pannetje op het vuur, als het kookt roer je het een beetje en laat je het nog heel even op het vuur staan. Daarna schenk je het over de komkommer die je ondertussen in kleine blokjes snijdt en in een schaaltje doet. Dit laat je staan totdat het eten klaar is, je kan het als het afgekoeld is ook in de koelkast bewaren.
2. Vervolgens snijd je de uien in halve ringen, de kip in grove stukken en schil je alvast de knoflook.
3. Je doet de boter in de Wok en laat het smelten, daarna gooi je de kip erbij en strooi je de koriander eroverheen. Je laat het even bakken (ongeveer 3 minuten) en dan gooi je de uien en een scheutje ketjap erbij. Dit laat je allemaal bakken totdat de kip lekker gebakken en bruin is.
4. Ondertussen zet je de rijst op en laat je het koken volgens schema.
5. Als de kip lekker bruin is, zet je het op laag vuur en gooi je de ketjap, sambal, knoflook en 1 eetlepel suiker erbij. Dit roer je goed door en laat je vervolgens nog iets van 10 minuten lekker sudderen (met deksel op de Wok).
6. Als dit klaar is en de rijst is klaar schep je het op, doe je de komkommer (het zuur) erbij en kun je gaan beginnen aan een heerlijke maaltijd!!
Eet smakelijk meiden!
Het recept is zo leuk, omdat je de meeste dingen wel standaard in huis hebt... Misschien dat je een stukje kip of komkommer moet halen, maar de andere dingen heb je meestal wel! Dus als je ff niet weet wat je moet eten en je wilt toch iets lekker maken... Dan is dit een goede optie!!
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!!
Liefs,
Fleur