Recept van de maand - November!!
Spaghetti, gehaktballetjes met pesto en courgette..
Dit keer een recept wat ik regelmatig maak en wat hier in huize Matimbor zeer geliefd is. En het leuke van dit recept is, is dat je met deze ingrediënten verschillende soorten pasta's kunt maken; spaghetti met gehaktballen, spaghetti met pastasaus of lasagna.. Maar voor nu de gehaktballetjes met pesto.
We hebben nodig: (voor ongeveer 4 pers.)
- 4 el. paneermeel óf 3 witte boterhammen zonder korst
- 5 el. melk
- 1 ei
- 500 gr. gehakt
- pesto (groene)
- pakje croma
- 400 gr. pastasaus/ tomatensaus (kun je zelf in variëren)
- 1,5 el. gehaktkruiden
- 1 courgette
- peper en zout
- spaghetti (100 gr. p.p. ongeveer)
- 1 zakje gemengde sla
- slasaus (of van grootmoeders recept, stap 4)
1. Doe de paneermeel, melk, ei, 1 el. pesto, gehaktkruiden in een schaal, bij de gehakt. Kneed het goed tot 1 mengsel en draai er dan ongeveer 8 gehaktballen van. Doe 1/4 pakje croma in de pan en laat dit smelten. Zet het vuur hoog als de croma bijna gesmolten is. Als het helemaal gesmolten is en de boter bruin is, leg je de gehaktballen in de pan. Bak ze op hoog vuur rondom bruin en voeg dan de tomatensaus toe. Breng het aan de kook en laat het dan in 15 minuten gaar worden. Keer de gehaktballen geregeld om.
2. Nu kun je de spaghetti alvast koken (hangt een beetje af van de spaghetti die je gebruikt, elk merk heeft zijn eigen kooktijd natuurlijk). Snijd vervolgens de courgette in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm en bak het met een beetje olijfolie, peper en zout. Dit hoeft maar heel even, zodat de courgette nog een beetje knapperig blijft.
3. Inmiddels zijn de 15 minuten voorbij.. Nu nog 2 eetlepels pesto bij de gehaktballen en tomatensaus toevoegen, even roeren en klaar..
4. Als je wilt, kun je er nog sla bij eten, gemengde sla bijvoorbeed. Dit maakt het allemaal nog net wat frisser. Met bijvoorbeeld grootmoeders recept voor slasaus (niet aan de calorieën denken!!)... Dat is 1 el. ketchup, 2 eetlepels mayonaise, 1 el. azijn en 2 el. zonnebloemolie, peper en zout... even roeren en klaar!
Nu heb je een heerlijk gerecht en eens een keer wat anders dan de gewone spaghetti met pastasaus!! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!